I juni præsenterede regeringens tech-ekspertgruppe 13 anbefalinger til bedre håndtering af de problemstillinger, der er forbundet med tech-giganternes forretningsmodeller. Ekspertgruppens arbejde stopper dog ikke her, og der venter et stort arbejde i de kommende måneder, lyder det fra Erhvervsministeriet.
Udviklingen af kunstig intelligens er i høj grad under hastig udvikling. Det gælder især såkaldt generativ AI, som er en gren af kunstig intelligens, der beskæftiger sig med at skabe nyt indhold baseret på eksisterende data.
Indtoget af avancerede chatrobotter som ChatGPT rejser en lang række etiske spørgsmål ift. tech-giganternes brug heraf og anvendelse af teknologien i virksomheder, blandt medier og generelt ift. demokrati, forbrugerforhold og desinformation.
Regeringens tech-ekspertgruppe har derfor besluttet, at deres næste arbejde skal have fokus på tech-giganternes brug af kunstig intelligens, herunder hvordan tech-giganternes brug af kunstig intelligens påvirker samfundet, og hvordan teknologien kan tøjles, så den ikke løber løbsk.
Foruroligende
- Det er både fascinerende og skræmmende, hvad eksempelvis ChatGPT er i stand til. Udviklingen går meget stærkt. Derfor skal vi sætte rammerne for tech-giganternes brug af kunstig intelligens, så de i højere grad respekterer vores krav til bl.a. forbrugerbeskyttelse og tryghed om de data, de har om os, siger erhvervsminister Morten Bødskov (S).
- Vi står midt i en værdikamp. Det er tid til, at vi stiller strengere krav til tech-giganternes udvikling og anvendelse af kunstig intelligens. Teknologien skal bruges til det fælles bedste og ikke til at fastholde vores børn på de store platforme. Vi står overfor komplekse udfordringer, som vi skal have løst fra bunden. Derfor er jeg også glad for, at ekspertgruppen nu vil se på, hvordan vi kan gøre en reel forskel overfor tech-giganternes anvendelse af kunstig intelligens, siger digitaliseringsminister Marie Bjerre (V).
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) advarer blandt andet om Snapchats nye chatbot direkte kan anvise om selvskade, hvilket han kalder stærkt foruroligende.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK AIs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK AIs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK AI
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.