
De første regler i EU’s AI-forordning skal overholdes fra den 2. februar. Det har betydning for myndigheder, der udvikler, distribuerer eller benytter kunstig intelligens i det daglige arbejde.
Reglerne skal sikre, at myndigheder ikke udvikler systemer, der udgør en trussel mod sikkerhed, borgernes rettigheder eller værdighed, og at medarbejdere i myndigheder, der anvender kunstig intelligens har de rette kompetencer til dette arbejde.
- Formålet med forordningen er at skabe klare rammer for, hvordan kunstig intelligens må og ikke må benyttes for at sikre borgeres rettigheder, samtidig med at myndigheder og virksomheders muligheder for innovation styrkes, fastslår vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen Lars Bønløkke Le.
Han anbefaler, at myndigheder, der anvender kunstig intelligens skaber sig et overblik over deres AI-systemer, og hvad de bruges til. De bør også vurdere, hvilken risikokategori i AI-forordningen deres AI-system falder under.
SRS
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK AIs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK AIs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK AI
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.