dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Se billederne:
Fyldt sal til DOI 2025-konference debaterede udfordringer og muligheder i energibranchen

DK Medier afholdt endnu en gang Danish Offshore Industry-konference. Det foregik i Esbjerg, hvor 100 branchefolk var samlet til oplæg, debat og networking med emner som CCS, PtX og AI på dagsordenen.

DK Medier markerede fredag den årlige udgivelse af årbogen for olie-, gas- og vindbranchen, Danish Offshore Industry 2025 (DOI) ved at invitere branchen til konference i Esbjerg.

For første gang blev konferencen arrangeret i samarbejde med Business Esbjerg. Her var ca. 100 mødt op i Musikhuset i Esbjerg for at høre om udfordringer og muligheder inden for aktuelle emner i energibranchen.

- Vi har inviteret til konferencen, fordi vi har lavet det flotteste magasin, og det vil vi gerne fejre. Det gør vi med en konference, hvor toppen af dansk offshore mødes, netværker, udveksler idéer og får nye kontakter. Vi giver dem samtidig mulighed for at høre nogle fremragende oplægsholdere komme med pointer om nogle emner, som jeg kunne høre, at mange i salen sagde: "Det her har jeg ikke rigtig hørt om før," siger ejer af DK Medier, Claus G. Theilgaard.

Det er fjerde gang, at DK Medier udgiver årbogen for branchen og dermed inviterer til DOI-konference, efter virksomheden opkøbte DOI i 2020.

Brint, CCS og AI på programmet

Konferencen var delt op i tre dele, som hver satte fokus på et aktuelt emne i energibranchen. Indledningsvist debatterede Rasmus Bach Nielsen, bestyrelsesmedlem og talsmand for H2 Energy Europe, Søren Schmidt Thomsen, direktør i Triangle Energy Alliance (TEA) og Dina Myrup Raabjerg, energi- og forsyningsordfører for Det Konservative Folkeparti, de aktuelle udfordringer med at udløse det danske potentiale inden for produktion af grøn brint, hvor eksempelvis Ørsted har trukket stikket på flere store PtX-projekter. Her måtte især politikeren høre for de forudsætninger, der er sat op for realisering af den danske brintinfrastruktur, hvor realiseringen af en rørledning for brint til Tyskland netop er blevet udskudt med tre år.

Efterfølgende var der endnu en omgang oplæg og debat om infrastruktur. Denne gang om endnu en grøn nøgle-teknologi, nemlig CCS – fangst og lagring af CO2. Her gav Martin Peter Næsby, adm. direktør i Dansk Offshore, Jens Kirketerp Jensen, CEO i ADP - EI samt Esbern Hoch, CCS Business Development Denmark for TotalEnergies, hver deres syn på teknologien, som er udset af politikerne til at være en nøgle til at nå Danmarks klimamål.

Sidst, men ikke mindst diskuterede Emilie Lundblad, director for AI og automatisering hos Hempel A/S, Jesper Smit, grundlægger og CEO for Quali Drone ApS, Jonas Nibe, Sales Manager i ABB, og Frank Kjerstein, CEO i REBLADE, hvis virksomheder hver især er frontløbere i brugen af kunstig intelligens, og om branchen som helhed er klar til at gribe de mange muligheder, som AI giver.

- Jeg mener, at det var en konference, der stod meget i innovationens tegn. Jeg håber, at folk tager innovative ideer med hjem, som f.eks. brugen af AI til alt det, som det kan gøre. Og måske også, at nogle af dem åbner øjnene for det og siger: "Vi skal altså hjem i organisationen og bruge det til at blive mere effektive og bedre," siger Claus G. Theilgaard.

DOI-magasinet 2025 kan læses ved at klikke her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK AIs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK AIs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK AI.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.