dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Under robotfestivallen i Aarhus vil man kunne se en række robotter udstillet på DOKK1.
Rebecca Mai Nilsson

Aarhus sætter spot på robotternes potentiale

- Vi skal have bragt teknologierne i anvendelse. Vi skal prøve dem af og lave en masse fejl for at lære, hvordan vi kan få dem i spil, siger Jacob Bundsgaard (S).

AARHUS: Aarhus står i disse dage for robotfestivallen "Vilde Robotter" på DOKK1, hvor en række aktører kommer og diskuterer, hvordan vi kan bruge robotteknologi til at løse udfordringer i vores samfund. Det gælder indenfor alt som sundhed, velfærd og byudvikling. 

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune, byder velkommen. Han beskriver klimakrisen og velfærdskrisen som to af de kriser, som definerer vores tid, og robotteknologien som helt central og nødvendig for at imødegå dem. 

- Vi står midt i en masse udfordringer, nogle steder er man i fuld gang med at løse dem med robotteknologi, andre steder har man ikke tilstrækkelige løsninger, siger han. 

Han peger på, at for at blive klogere på hvilket potentiale, der er for brugen af teknologien, så må vi turde at prøve det af. 

- Vi skal have bragt teknoloigerne i anvendelse. Vi skal prøve dem af og lave en masse fejl for at lære, hvordan vi kan få dem i spil, siger han. 

Enorme forventninger

Befolkningen har store forventninger til, hvordan robotteknologien kan bruges i fremtiden, og man bruger den allerede flere steder, lyder det.

Borgmesteren fremhæver en robotarm i Aarhus, der samler affald op fra åudløbet på havnen, robotter der kan samle affald, robotter som sorterer og pakker medicin, og droner, som kan flyve med medicin til fjerntliggende områder. Derudover fremhæver han potentialet, som man endnu ikke kender, og at man derfor skal turde at lave forsøg. 

- Der er et stort spænd mellem forventninger til og drømme om, hvad man kan med robotteknologi over for realiteterne. Hvis vi skal have det store potentiale forløst, så skal vi blive dygtigere til at bruge den her teknologi. Vi skal nedbryde tabu og berøringsangt og forsøge os frem med tests. Der er lang vej til at se, hvad vi kan bruge teknologien til og etiske dilemmaer undervejs, for at se hvilke udfordringer robotteknologien i fremtiden kan løse, slutter borgmesteren.

I løbet af fredag og lørdag har Aarhus Kommune inviteret en lang række kommunale aktører, eksperter og private virksomheder til at diskutere, hvordan robotteknologien skal implementeres i samfundet. 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK AIs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK AIs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK AI

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.

https://www.dk-ai.dk/artikel/aarhus-saetter-spot-paa-robotternes-potentiale

GDPR